Praktisch

Eerste afspraak

Voor een eerste vrijblijvende afspraak kan je via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch contact opnemen. 

Tijdens een eerste gesprek wordt dieper ingegaan op de reden van je komst, je vragen, verwachtingen en bedenkingen. Ook verkennen we samen wat voor jou/jullie de beste aanpak is. Het kan gaan om een éénmalig gesprek, een kortdurende begeleiding, maar ook begeleidingen over een langere periode behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast word je tijdens dit gesprek geïnformeerd over de manier van werken.

Hoe/Waar gaan de gesprekken door?

Op welke wijze de gesprekken doorgaan spreken we samen af.

De gesprekken kunnen doorgaan in de praktijk in Hasselt. Momenteel is dit een optie indien de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gerespecteerd kunnen worden. Je vindt alle maatregelen beschreven onder de rubriek 'nieuws' bovenaan in de balk. 

Er is de mogelijkheid tot online-sessies via videoconsultatie. Deze onlineverbinding is volledig veilig met respect voor je privacy. Bij een afspraak voor een videogesprek, wordt de link doorgestuurd via mail. Op het moment van het gesprek klik je op de link. De eerste keer wordt gevraagd om een naam op te geven en toestemming om de camera en microfoon te gebruiken. Als je dat gedaan hebt, verschijnt de button 'knock', je klikt hierop. Ik 'laat je binnen' in de virtuele kamer en we hebben verbinding. Voor een videogesprek heb je enkel een rustige ruimte waar je ongestoord een gesprek kan voeren, een computer/tablet/smartphone en een internetverbinding nodig.

Betaling & afspraken

Aan het einde van het eerste gesprek wordt beslist of en op welke wijze een begeleiding wordt opgestart. Ook afspraken voor vervolgsessies gebeuren in afspraak met jou.

De richtprijs en richttijden voor een sessie bedraagt voor:

  •  Intakegesprek: 50 €/sessie (50')
  • Individuele psychotherapie: 50 €/sessie (50')
  • Psychotherapie met hypnose of brainspotting: 75 €/sessie (50')                                     
  • Partnerrelatietherapie: 75 €/sessie (1 u 20') (Intake en begeleiding)
  • Gezinstherapie: Afhankelijk van de duur 75 €/1 u 20' of 100 €/2 u (Intake en begeleiding) 
  • Intelligentie-onderzoek i.k.v. logopedie van 2,5 tot 17 jaar: 120 € (alles inbegrepen)
  • Uitgebreid intelligentie-onderzoek van 4 tot 17 jaar: 150 €
  • Psychologische indicatiestelling of consultatie (evaluatie- of adviesgesprek): 50 €/uur
  • Verslag: 60 €

De betaling kan aan het einde van de sessie cash, elektronisch via een QR-code, maar kan ook via factuur. Er is geen bancontact beschikbaar. In uitzonderlijke gevallen kan in samenspraak beslist worden een sociaal tarief of afbetalingsplan te hanteren.

Omdat ik een erkend klinisch psycholoog en psychotherapeut ben, kan er bij verschillende mutualiteiten een tegemoetkoming voor psychotherapie verkregen worden. Best informeer je je hierover bij je mutualiteit of via volgende link: Terugbetaling van psychologische zorg - Ik zoek hulp.

Annulatiebeleid

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand kosteloos geannuleerd worden. Indien je laattijdig annuleert, dient een administratieve kost aangerekend te worden omwille van de tijd die je reserveerde, waardoor anderen geen beroep kunnen doen op de expertise.

- Bij annulatie tussen 48 tot 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt 50 % van de door jou gereserveerde tijd aangerekend plus 25,00 € administratieve kosten.

- Bij annulatie binnen de 24 uur of bij niet komen opdagen, wordt 100 % van de door jou gereserveerde tijd aangerekend plus 25,00 € administratieve kosten.  

Duur & verloop

Hoe een therapieproces verloopt en hoe lang een therapie duurt, verschilt naargelang het probleem en de persoon. Het is mijn betrachting om al op korte termijn een verschil te maken. Een paar gesprekken zijn soms voldoende om beweging te krijgen in je verhaal en je levenskwaliteit en/of dat van je kind(eren) te verbeteren. Tijdens het therapieproces staat het je steeds vrij om de therapie te beëindigen. Best gebeurt dit in onderling overleg waardoor het therapieproces afgerond kan worden. 

De gesprekken gebeuren binnen een duidelijk professioneel kader en in een ongedwongen sfeer. Je bent verzekerd van mijn beroepsgeheim.

Bereikbaarheid

De praktijk is gemakkelijk bereikbaar. Ze is gelegen op ongeveer 5 à 10 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. Denk wel aan je parkeerkaart!

Aan de overkant van de straat is er een fietsenstalling en een parkeerplaats voor personen met een handicap. 

Telefonische bereikbaarheid voor professionals

Elke dinsdag - behalve op feestdagen - is er van 13.00 u tot 13.30 u telefoonpermanentie voor professionele vragen van collega's.  

Marij Gielen

Klinisch Psycholoog
(visumnummer: 369952)
Systeemtheoretisch Psychotherapeut
Gedragstherapeut

Oude Kuringerbaan 52
3500 Hasselt

011 87 24 78
0496 88 20 66

p-abc@skynet.be 

www.psychotherapeuthasselt.be
www.p-abc.be

P-ABC CommV.
Ondernemingsnummer: 0677.993.970

Erkenning psychotherapeut
Privacyverklaring